ALGEMEEN:

 1. Zijn de XL-S Medical-producten veilig?
  Alle XL-S Medical-producten zijn medische hulpmiddelen waarvan de veiligheid en de doeltreffendheid werden beoordeeld conform de Europese richtlijn 93/42/EEG betreffende medische hulpmiddelen. De strenge kwaliteitscontrole begint al bij de bron van de grondstof. De productie van grondstoffen en de verwerkingsprocessen zijn in overeenstemming met de internationale richtlijnen voor Good Manufacturing Practice (GMP) en/of ISO 13485 en ISO 9001.
 2. Hoe lang moet ik XL-S Medical nemen?
  Doorgaans raden we aan om XL-S Medical gedurende minstens een maand te gebruiken, afhankelijk van je streefgewicht. Voor een duurzaam resultaat raden we aan om niet meer dan 1 kg per week af te vallen.
 3. Wat is de leeftijdsgrens voor de XL-S Medical-producten?
  De producten kunnen worden gebruikt vanaf 12 jaar, omdat het metabolisme van jongeren vergelijkbaar is met dat van volwassenen. Het gebruik van XL-S Medical door jongeren van 12-18 jaar dient onder toezicht van een arts te gebeuren.
 4. Zijn XL-S Medical-producten geschikt voor kinderen?
  Neen. XL-S Medical-producten worden alleen aanbevolen voor volwassenen ouder dan 18 jaar. Het gebruik van dit product door jongeren van 12-18 jaar dient onder toezicht van een arts te gebeuren.
 5. Heb ik een voorschrift nodig voor XL-S Medical-producten?
  Neen.
 6. Zijn er andere producten met dezelfde werkzame bestanddelen?
  Omega Pharma heeft het exclusieve recht op de actieve bestanddelen Litramine™, PhaseLite™, Redusure™ en Clavitanol™.
 7. Kan ik XL-S Medical combineren met geneesmiddelen?
  XL-S Medical is een medisch hulpmiddel, wat betekent dat er geen systemische werking in het lichaam is. De interactie van XL-S Medical met geneesmiddelen werd niet onderzocht, maar het product kan de absorptie van geneesmiddelen in de bloedbaan beïnvloeden. Als je geneesmiddelen neemt, raden we aan om jouw arts te informeren over het gebruik van XL-S Medical en jouw ambitie om gewicht te verliezen. Zo kunnen mogelijke neveneffecten goed worden gecontroleerd.
 8. Zijn er tijdsbeperkingen voor het gebruik van de producten (moeten we na bepaalde tijd een pauze inlassen)?
  In overeenstemming met de Europese richtlijn 93/42/EEG betreffende medische hulpmiddelen is een rustperiode niet nodig voor het gebruik van XL-S Medical-producten. Het zijn immers medische hulpmiddelen klasse IIb.
 9. Mogen de tabletten worden gebroken/vermalen (sommige mensen hebben problemen met slikken)?
  Neen, beter niet. Door de tabletten te breken kan de werkzaamheid afnemen.
 10. Hoelang duurt het om het product op natuurlijke wijze uit te scheiden?
  In totaal duurt het ongeveer 20-48 uur of langer voor de afvalstoffen het spijsverteringskanaal verlaten. Dit verschilt van persoon tot persoon (bijv. patiënten met chronische constipatie).
 11. Wat zijn de bijwerkingen in het geval van overdosering?
  Alle XL-S Medical-producten zijn gecertificeerd als medische hulpmiddelen. Ze hebben een duidelijk aangetoond veiligheidsprofiel en er zijn geen schadelijke bijwerkingen bekend. Het is echter aanbevolen de maximale dosering niet te overschrijden.
 12. Kunnen de producten veilig worden gebruikt tijdens de zwangerschap? 
  Het gebruik van XL-S Medical wordt niet aangeraden bij zwangere vrouwen omdat de veiligheid voor deze consumentengroep niet klinisch werd bewezen. Het risico dat de foetus zou worden beschadigd door de afslankproducten is niet de enige zorg tijdens een zwangerschap. Er bestaat ook gevaar dat de foetus onvoldoende voedingsstoffen krijgt wanneer je afslankproducten neemt. Tijdens de zwangerschap moet het lichaamsgewicht toenemen om een gezonde omgeving te kunnen creëren voor de groei van de foetus. Jouw gewicht proberen te verlagen kan contraproductief zijn voor de gezondheid van de foetus. Het is belangrijk dat zwangere vrouwen alle voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgen zodat de foetus zich op een gezonde manier kan ontwikkelen. Daarnaast is het mogelijk dat zwangere vrouwen minder goed bepaalde voedingsmiddelen en supplementen verdragen vanwege de fysiologische en metabole veranderingen die ze ondergaan. Dit kan bijwerkingen zoals een opgeblazen gevoel en maagklachten tot gevolg hebben.

 

XL-S VETBINDER:

 1. Hoelang na een maaltijd kan XL-S Medical Vet Binder nog worden ingenomen om effect te hebben op de opgenomen vetten?
  We raden aan om het product/de tablet onmiddellijk na de maaltijd in te nemen, voor een optimale vetbinding en werkzaamheid. Door de lipofiele interactie in het bovenste deel van de maag bindt Litramine™ onmiddellijk met de ingenomen vetten. Deze binding is pH-onafhankelijk. Hoelang na een maaltijd de tablet nog werkt, is sterk afhankelijk van de hoeveelheid voedingsvetten die zich nog in de maag bevindt. Dit hangt af van de maaglediging, die bij sommigen sneller gebeurt dan bij anderen. Het beste is om de tablet in te nemen direct na de maaltijd, voor een optimale werkzaamheid en naleving van de behandeling.
 2. Kunnen de XL-S Medical Vet Binder tabletten en poedersticks worden gecombineerd?
  Ja, dat kan. Respecteer wel de dosering (één zakje = twee tabletten). Bijvoorbeeld: na het ontbijt twee tabletten met water, na de lunch een zakje (rechtstreeks in de mond, zonder water) en na het avondmaal twee tabletten met een glas water. Zoals bij elk vezelrijk dieet is het belangrijk om tijdens de dag voldoende water te drinken (2 liter). Lees aandachtig de bijsluiter voor gebruik.
 3. Mogen diabetici dit product gebruiken?
  XL-S Medical Vet Binder bevat vezels die de opname van suiker uit voedingsstoffen kunnen vertragen en de bloedsuikerspiegel beïnvloeden. Raadpleeg daarom jouw arts voor het gebruik van XL-S Medical Vet Binder, als je diabetes hebt. Controleer ook nauwkeurig jouw bloedsuikerspiegel wanneer je het product begint te gebruiken. Mogelijk moet de dosering van jouw medicatie worden aangepast om hypoglykemische aanvallen te vermijden.

 

XL-S MAX STRENGTH:

 1. Kan ik XL-S Medical Max Strength combineren met geneesmiddelen?
  XL-S Medical Max Strength is een medisch hulpmiddel, wat betekent dat er geen systemische werking in het lichaam is. De interactie van XL-S Medical Max Strength met geneesmiddelen werd niet onderzocht, maar het product kan de absorptie van geneesmiddelen in de bloedbaan beïnvloeden. Als je geneesmiddelen neemt, raden we aan om dit minstens 2 uur voor of na XL-S Medical Max Strength te doen. Informeer echter altijd jouw arts/apotheker over het gebruik van XL-S Medical en jouw ambitie om gewicht te verliezen. Zo kunnen mogelijke neveneffecten goed worden gecontroleerd.
 2. Mag ik XL-S Medical Max Strength gebruiken als ik diabetes heb of hiervoor geneesmiddelen neem?
  Raadpleeg jouw arts/apotheker voor het gebruik van XL-S Medical Max Strength als je diabetes hebt. Het vermindert immers de knagende honger, waardoor de bloedsuikerspiegel kan dalen. Diabetespatiënten moeten mogelijks hun medicatie aanpassen om hypoglykemische aanvallen te vermijden.
 3. Mag ik XL-S Medical Max Strength gebruiken als ik een allergie heb?
  Gebruik XL-S Medical Max Strength niet als je een bekende overgevoeligheid hebt voor druiven, graan of daarvan afgeleide producten.
 4. Mag ik XL-S Medical Max Strength gebruiken wanneer ik zwanger ben of borstvoeding geef?
  Neen. Gebruik XL-S Medical Max Strength niet tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding.

 

XL-S MEDICAL EETLUST REMMER:

 1. Mag ik de capsules openen en in een drankje gieten als ik moeite heb om ze door te slikken?
  Neen. Je moet de capsule van XL-S Medical Eetlust Remmer in zijn geheel innemen met een vol glas water (ongeveer 250 ml). Open de capsule niet en vermijd om het product in poedervorm in te nemen (om te vermijden dat je stikt).
 2. Hoelang duurt het voor ik een verzadigd gevoel krijg na het innemen van XL-S Medical Eetlust Remmer? Hoe kan ik dit gevoel herkennen?
  Het gevoel van verzadiging treedt op binnen 30 minuten. Daarom is het raadzaam om XL-S Medical Eetlust Remmer 30 minuten vóór een hoofdmaaltijd in te nemen. Verzadiging is een gevoel van volheid na het eten en/of drinken.
 3. Leidt XL-S Medical Eetlust Remmer tot constipatie, aangezien het de maaglediging vertraagt?
  Neen, zolang je de gebruiksaanwijzing respecteert. Het product moet worden ingenomen met ongeveer 250 ml water.
 4. Hoe combineer ik XL-S Medical Eetlust Remmer met geneesmiddelen?
  XL-S Medical Eetlust Remmer verandert na consumptie in een stroperige gel die de maaglediging vertraagt. Je neemt het product beter niet tegelijk met geneesmiddelen omdat de vertraagde maaglediging het absorptieprofiel van jouw medicatie kan verstoren. We raden daarom aan om jouw medicijnen 1 uur vóór of 4 uur na XL-S Medical Eetlust Remmer in te nemen, om ongewenste interactie te vermijden.
 5. Mogen diabetici XL-S Medical Eetlust Remmer gebruiken?
  Raadpleeg jouw arts/apotheker voor het gebruik van XL-S Medical Eetlust Remmer als je diabetes hebt. Het product kan de bloedsuikerspiegel verlagen, waardoor de insulinesecretie vermindert. Diabetespatiënten moeten mogelijks hun dagelijkse diabetesbehandeling aanpassen om hypoglykemische aanvallen te vermijden.

 

XL-S KOOLHYDRATEN BLOKKER:

 1. Kan XL-S Medical Koolhydraten Blokker worden gebruikt door diabetici?
  Raadpleeg jouw arts voor het gebruik van XL-S Medical Koolhydraten Blokker als je diabetes hebt. Diabetespatiënten moeten mogelijk hun dagelijkse diabetesbehandeling aanpassen om hypoglykemische aanvallen te vermijden. Het product kan immers de bloedsuikerspiegel verlagen, waardoor de insulinesecretie afneemt.