LAAT JE INSPIREREN

 

BEVROREN BESSENSHAKE

ongeveer 5 minuten - 1 persoon


INGREDIËNTEN:

100 ml melk (1,5 % vet)
50 ml yoghurt (1,5 % vet)
50 g bevroren bessen
4 maatschepjes XL-S Nutrition
1/2 tl hoogwaardige plantaardige olie

BEREIDING:

1. Pureer de bevroren bessen met een staafmixer of blender.
2. Doe de melk, het XL-S Nutrition-poeder en de olie erbij en mix net zo lang tot je een romig mengsel hebt. Doe eerst de vloeistof in de shaker, en voeg daarna het XL-S Nutrition-poeder toe.
3. Serveer de shake in een hoog glas met een rietje – je fruitige shakevariatie is klaar!


VOEDINGSWAARDE PER PORTIE:
ENERGIE: CA. 1 135 KJ, 255 KCAL - EIWITTEN: 30,7 G - VETTEN: 3,3 G - KOOLHYDRATEN: 20,9 G

 

 

COURGETTESOEP

ongeveer 20 minuten - 2 personen


INGREDIËNTEN:

250 g courgette
25 g uien
15 g boter
1/2 stengel marjolein
25 g room
300 ml groentebouillon
1 teen knoflook
Scheutje citroensap
Zout, peper

BEREIDING:

1.Snij de courgette in blokjes. Snij de knoflook en de ui en bak ze in boter tot ze doorzichtig zijn. Voeg de courgettes toe en besprenkel ze met een scheutje citroensap.
2. Pluk de bladeren van de marjolein af en meng ze erbij, samen met de peper.
3. Voeg groentebouillon toe en laat het geheel sudderen, met het deksel op de pan, op laag vuur.
4. Pureer de soep na ongeveer 20 minuten, breng hem op smaak met room, verwarm de soep en serveer hem naar eigen smaak met zout en peper.


VOEDINGSWAARDE PER PORTIE:
ENERGIE: CA. 1 720 KJ, 410 KCAL - EIWITTEN: 22 G - VETTEN: 12 G - KOOLHYDRATEN: 54 G

 

 

KALFSFILET MET TOMAAT & HONING (OP VELDSLA)

ongeveer 35 minuten - 2 personen


INGREDIËNTEN:

180 g kalfsfilet
150 g veldsla
1/2 bosje radijs
1 el tomatenpuree
1 el honing
2 el sojasaus
2 el wijnazijn
1/2 tl sambal oelek
1 el sesamzaadjes
3 el tuinkers
50 g volkorenbrood
1,5 el zonnebloemolie

BEREIDING:

1. Meng voor de vleesmarinade de tomatenpuree, ½ el honing en 1 el sojasaus door elkaar. Marineer het vlees.
2. Klop voor de vinaigrette de azijn, 1 el sojasaus, sambal oelek, ½ el honing en 1 el olie door elkaar. Rooster de sesamzaadjes in een pan en roer ze door de vinaigrette.
3. Was voor de salade de tuinkers, de radijs en de veldsla.
4. Verwarm ½ el olie in een pan en bak het vlees 6 minuten lang om en om.
5. Meng de ingrediënten voor de salade door elkaar en sprenkel de dressing eroverheen.
6. Leg de salade samen met het vlees op een bord. Serveer de salade met volkorenbrood.


VOEDINGSWAARDE PER PORTIE:
ENERGIE: CA. 1 435 KJ, 343 KCAL - EIWITTEN: 27 G - VETTEN: 12 G - KOOLHYDRATEN: 32,5 G

 

 

VEGETARISCHE GEVULDE PAPRIKA‘S

ongeveer 25 minuten - 2 personen


INGREDIËNTEN:

2 paprika‘s
100 g courgette
100 g prei
100 g magere zachte kaas
50 g speltgraan
1/2 bosje bieslook, peterselie en oregano
1 teen knoflook
1 chilipeper
1 beker gemengde groentebouillon
Zout, peper

BEREIDING:

1. Kook de spelt ongeveer 3½ minuten in 100 ml water, met het deksel op de pan. Laat de spelt vervolgens ongeveer 15 minuten zwellen op laag vuur.
2. Halveer en was intussen de paprika‘s en doe ze in een ovenschaal.
3. Was en snij de groenten en kruiden, snij de chilipeper en de knoflook fijn en snij de zachte kaas in blokjes.
4. Meng de ingrediënten door de spelt heen, breng het gerecht op smaak met zout en peper, vul de paprikahelften en leg de zachte kaas erbovenop.
5. Giet de groentebouillon in de ovenschaal.
6. Bak de paprika‘s 18 minuten in de oven op 200 °C.


VOEDINGSWAARDE PER PORTIE:
ENERGIE: CA. 1 625 KJ, 388 KCAL - EIWITTEN: 27 G - VETTEN: 9 G - KOOLHYDRATEN: 53 G

 

 

ZALMFILET OP PREI (MET AARDAPPELEN)

ongeveer 25 minuten - 2 personen


INGREDIËNTEN:

2 zalmfilets (à 75 g)
400 g prei
200 g aardappelen
300 ml groentebouillon
4 tl kruidenroomkaas
4 el gehakte kruiden
2 tl grove mosterd
2 tl olie
Scheutje citroensap
Zout, peper

BEREIDING:

1. Kook de aardappelen in water met zout tot ze gekookt, maar nog wel stevig zijn.
2. Hak de prei fijn en kook ze 8 minuten in de bouillon.
3. Besprenkel de vis met citroensap, voeg zout en peper toe en bak hem ongeveer 4 minuten in verhitte olie.
4. Meng de kruiden door de mosterd, verspreid ze over de vis en laat deze nog eens 2 minuten bakken.
5. Roer de roomkaas door de preibouillon en breng hem op smaak met zout en peper.
6. Serveer samen met de vis en de aardappelen.


VOEDINGSWAARDE PER PORTIE:
ENERGIE: CA. 1 260 KJ, 300 KCAL - EIWITTEN: 21 G - VETTEN: 16 G - KOOLHYDRATEN: 17 G