Is het nodig om af te vallen?

Check het met je BMI!

Wat is BMI precies?

BMI staat voor Body Mass Index. Dit is een getal dat aangeeft of je gewicht bij je lengte past. Zo kun je zien of je huidige gewicht een risico vormt voor jouw gezondheid. Wanneer je een te hoge BMI hebt, geeft dit namelijk aan dat je gewicht niet past bij je lengte. Je kan dan risico lopen op gezondheidsproblemen zoals diabetes, verhoogde bloeddruk en hartziekten. Daarom is het belangrijk om bij een te hoge Body Mass Index gewicht te verliezen. De Body Mass Index kan je helpen te bepalen wat je gezonde gewichtsniveau is.

 

Je BMI berekenen met de BMI-formule

Je BMI geeft een indicatie over de verhouding tussen je gewicht en lengte. Je kunt je BMI berekenen: een normale BMI zit tussen de 18,5 – 25. Een uitkomst boven de 25 duidt op overgewicht. Overigens zijn je gewicht en lengte niet de enige factoren die een rol spelen bij een gezond gewicht. Je huisarts kan bepalen of je te zwaar bent.

Weet je je lengte en gewicht? Dan kun je je BMI berekenen met de BMI-formule. Een goed startpunt om serieus aan de slag te gaan!

De BMI-formule kan de volgende uitkomsten opleveren:

 • < 18,5: ondergewicht
  Je weegt te weinig voor je lengte. Het is daarom belangrijk om in gewicht aan te komen.
 • 18,5-25: gezond gewicht
  Je gewicht is prima en past goed bij je lengte. Probeer dit gewicht te behouden!
 • 25-30: overgewicht
  Je weegt te veel voor je lengte. Het is verstandig om af te vallen.
 • 30-40: ernstig overgewicht (obesitas)
  Je bent te zwaar en loopt hierdoor een groot risico op gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om af te vallen met verantwoord eten en voldoende beweging.
 • > 40: morbide obesitas
  Je gewicht vormt een serieus gevaar voor je gezondheid. Neem contact op met je huisarts.


Heb je een score van boven de 25? Dan is het belangrijk om minimaal 5 tot 10% van je huidige gewicht te verliezen. Hiermee bereik je al een hoop gezondheidswinst!

 

Heb je een te hoge Body Mass Index en wil je graag afvallen? Dan is verantwoord eten en meer bewegen erg belangrijk. Door ook de XL-S Medical Vet Binder te gebruiken verlies je tot wel 3x meer gewicht*. De Vet Binder bindt vetten uit je voeding voordat je lichaam ze kan opslaan als lichaamsvet. Of kies voor XL-S Medical Max Strength en verlies nog sneller gewicht**.

Bekijk hier alle producten van XL-S Medical!

* vs een dieet alleen. (Grube et al, 2013 in Obesity)
** vs Litramine,
Grube et al, 2013 in Obesity; Grube et al, 2015 in Evidence – Based Complementary and Alternative Medicine


Bereken uw BMI

 

Het enige wat u moet weten, is uw lengte en uw gewicht. Aan de hand daarvan weet u snel of u overgewicht hebt of niet.